Actueel

Recital en Masterclass Thomas Hampson

 

 

Recital bariton Thomas Hampson
met vaste pianist Wolfram Rieger

&

Masterclass Thomas Hampson
met vier jonge IVC zangtalenten begeleid door pianist Hans Eijsackers

vr 11 mei| Aanvang concert 20:15 uur | Muziekgebouw Eindhoven | kassa & info 040 244 20 20
za 12 mei| Aanvang masterclass 11.00 uur | Muziekgebouw Eindhoven | kassa & info 040 244 20 20


 
  Thomas Hampson (foto Dario Acosta)

De gelauwerde Amerikaanse bariton Thomas Hampson geeft aanstaande vrijdag in Eindhoven een liedrecital met zijn vaste pianist Wolfram Rieger. Na de Mahlerjaren 2010 en 2011 zingt hij nog steeds zijn geliefde Oostenrijkse componist. ‘Mahlers liederen zijn software voor de ziel. Ze helpen ons begrijpen wie we zijn, waarom we doen wat we doen en op wat voor manier we in het grote plaatje passen,’ aldus Hampson. Naast Gustav Mahler staat ook indringend werk van Robert Schumann en Samuel Barber op het programma. In 2005 won Hampson al de Edison Klassiek oeuvreprijs, vorig jaar nog was hij winnaar van de Concertgebouw Prijs 2011 als één van de meest succesvolle solisten van dit moment. Tevens is hij bekend om zijn veelzijdigheid: van solist, operazanger met enorm breed repertoire, docent tot onderzoeker met een grote interesse in de mogelijkheden van technologie.

Direct na dit recital geeft hij zaterdagochtend een openbare Masterclass aan vier door het IVC geselecteerde jonge zangtalenten. Deze vocalisten te weten Bernadeta Astari (sopraan), Carina Vinke (alt), Gevorg Hakobjan (tenor) en Benjamin Russell (bariton).

Op hun reportoire voor de Masterclass staan liederen van Schubert, liszt, Mahler en Wolf alsmede aria’s van Mozart en Donizetti.

Meer informatie & het volledige programma kunt u vinden op: www.MuziekgebouwEindhoven.nl


index

Home  -  Actueel  -  Audio  -  Muziek  -  Video  -  Boeken  -  Links