Actueel

Cybele Records biedt gehele catalogus in DSD en FLAC

 

© Aart van der Wal, maart 2012

 

Het Duitse label Cybele Records is het eerste klassieke label dat nu wereldwijd zijn complete SACD-catalogus in zowel DSD- als in FLAC-formaat (hoge resolutie, in tegenstelling tot het gecomprimeerde MP3-formaat) als (uiteraard betaalde) download ter beschikking stelt. Cybele behoort bovendien tot die selecte platenmaatschappijen die de platgetreden paden mijden en met een gedurfd muziekaanbod een geheel eigen plaats te verwerven. Geen wonder dus dat wij graag de Cybele-uitgaven op onze site bespreken.

De geheel vernieuwde site van Cybele biedt de volgende opties:

- Uitsluitend 'lossless' hoge definitie downloads (geen MP3-datareductie)

- Iedere track kan vooraf worden beluisterd (20 seconden, in stereo en in 5.0/5.1 surround, de laatste modus uiteraard alleen indien u beschikt over een daarvoor geschikte geluidskaart: zie voor verdere bijzonderheden www.cybele.de/faqs)

- Zowel complete albums als losse tracks kunnen worden aangeschaft

- Wie een account op de site heeft aangemaakt en dus als klant te boek staat, kan, nadat slechts één track is gedownload, de rest van het desbetreffende album tegen een gereduceerde prijs kopen

- Wie een compleet album aanschaft krijgt, mits beschikbaar, als bonus het bijbehorende boekje in PDF en een 192 kb MP3-versie voor gebruik op mobiele apparaten.

- De verschillende mogelijkheden om downloads met hoge resolutie te beluisteren vindt u in het menu, onder het kopje 'Equipment, Software, Download'.

- www.cybele.de biedt maar liefst 23 talen, waaronder ook het Nederlands.


index

Home  -  Actueel  -  Audio  -  Muziek  -  Video  -  Boeken  -  Links